Què fem?

Universitat en Lila és un projecte compartit entre l'Associació d'Estudiants Progressistes i Universitat en Marxa que neix per portar el 8 de març a les Universitats Catalanes.
Volem analitzar quina és la situació de la dona en cadascuna de les carreres de les universitats catalanes,volem saber quin paper té la dona al pla d'estudis, conèixer si encara preexisteixen discriminacions en relació amb els seus companys masculins durant la carrera, en la investigació o en les sortides professionals, etc.

Per fer-ho estem organitzant una xerrada a cadascuna de les facultats al voltant del 8 de març, amb una professora o professor que ens respongui aquests dubtes, així com els que puguin tenir la resta d'estudiants i estudiantes. Totes les ponències seràn publicades en un anuari de la situació de la dona a la Universitat.

Si comparteixes amb nosaltres aquestes inquietuts, ens faria il·lusió que ens donguessis un cop de mà, buscant ponents, fent-ne difusió, perquè entre tots i totes, aquest vuit de març tenyim la universitat de lila.

diumenge, 22 de març del 2009

Salut Biopsicosocial

El passat 5 de març es va fer una xerrada a la facultat de Medicina de la UAB sobre salut biopsicosocial a càrreg de Carme Valls (metgessa endocrinòloga, exdiputada del parlament pel grup CpC i defensora dels drets de les dones.

Som les dones encara avui dia un zero a l'esquerra en salut?
Tant com a pacients com a professionals de la sanitat les dones seguim estant discriminades. Pot ser no d'una manera molt evident (i potser això és encara més perillós) però sí en aspectes com menys promoció en càrregs directius, menys aprofundiment en temes de dones als estudis...

La majoria de dones tenen una càrrega en la seva salut no només física, sinó també psicològica i social, que en comparació amb els homes és molt més elevada (cuidar a la família, treballar, ocupar-se de la casa...).
Aquest és un problema molt greu, poc tractat i amb difícil solució.

No hem de permetre que el simple fet de ser dones impliqui una sèrie de desavantatges bio-psico-socials enfront els homes.

És hora d'alçar-se i dir: PROU.

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Estic plenament d'acord. Visca la igualtat entre géneres.

Rosa ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Rosa ha dit...

Respecte a la salut biopsicosocial, les dones no podrem recuperar-la -o evitar perdre'n més- fins que exigim accions positives que possibilitin la igualtat de ple dret amb els homes.
No obstant, el fet de la maternitat, per sort o per desgràcia, encara ens fa diferents -que no desiguals- i molts homes confonen diferència amb desigualtat.
Tant de bo totes les dones tinguessin un company com el que jo tinc, que això ho té clar i assumit.
Gràcies per ser com ets!

Secretaria per a la Igualtat (CCOO -FSAP-ara FSC- Baix Llobregat)