Què fem?

Universitat en Lila és un projecte compartit entre l'Associació d'Estudiants Progressistes i Universitat en Marxa que neix per portar el 8 de març a les Universitats Catalanes.
Volem analitzar quina és la situació de la dona en cadascuna de les carreres de les universitats catalanes,volem saber quin paper té la dona al pla d'estudis, conèixer si encara preexisteixen discriminacions en relació amb els seus companys masculins durant la carrera, en la investigació o en les sortides professionals, etc.

Per fer-ho estem organitzant una xerrada a cadascuna de les facultats al voltant del 8 de març, amb una professora o professor que ens respongui aquests dubtes, així com els que puguin tenir la resta d'estudiants i estudiantes. Totes les ponències seràn publicades en un anuari de la situació de la dona a la Universitat.

Si comparteixes amb nosaltres aquestes inquietuts, ens faria il·lusió que ens donguessis un cop de mà, buscant ponents, fent-ne difusió, perquè entre tots i totes, aquest vuit de març tenyim la universitat de lila.

dijous, 31 de gener del 2008

El 58% de universitarias han sufrido o conocen casos de machism

El 58% de universitarias han sufrido o conocen casos de machismo

A. ZANÓN. 30.01.2008
Algunas dejan de estudiar o alteran su formación. Los centros catalanes deberían adoptar medidas para frenar las agresiones.
Hasta un 58% de las universitarias catalanas conocen o han sufrido algún tipo de violencia sexista. Es una realidad que se da en la educación superior, aunque a priori pueda parecer que las facultades pueden ser una «isla» sin este tipo de casos.

Lo dice Violència de gènere en l'àmbit universitari? Realitats, formes i superació, el primer estudio de investigación sobre esta materia, elaborado entre 367 alumnas de cuatro universidades.

Por violencia sexista, las investigadoras entienden agresiones sexuales, presiones para mantener relaciones de este tipo, besos o caricias sin consentimiento, violencia física o psicológica, difusión de rumores sobre la vida sexual, sentirse incómoda por miradas, correos o llamadas y comentarios machistas.

La investigadora principal del trabajo, Rosa Valls, añade que los centros catalanes, a diferencia de las universidades de referencia internacional, no tiene suficientes mecanismos engrasados para luchar contra la violencia machista en las aulas.

Por culpa de este acoso, algunas llegan a abandonar los estudios, cambian de aula o alteran su educación.

Estudios internacionales concluyen que entre un 20 y un 30% de las universitarias han sufrido abusos o se han visto implicadas en situaciones indeseadas.

Falta de atención a las víctimas

Las encuestadas son conscientes de que se debe avanzar en la lucha contra la violencia sexista en las aulas (95%), pero pocas saben si en su facultad hay servicios específicos a los que acudir si se produce esta situación. Nueve de cada diez aseguran que, de crearse esa oficina, en ella deberían trabajar estudiantes, profesores y personal de servicios.


1 comentari:

fgd gfg f ha dit...

És un tema molt interessant i sobre el qual cal estar alerta, és intolerable que al segle XXI passin coses com aquestes,

jo m'acabo de fer un blog on hi penjaré textos i imatges així com els futurs concerts que vagi fent,
si vols passat'hi,

una abraçada!

Pere Vilanova
ngatif.blogspot.com